© Weijler & Weijler tandartsen 2020       Privacy - en cookieverklaring  gemaakt door newfix.nl

Behandelingen

Hoofdstraat 7 7213 CN  Gorssel Openingstijden: Ma -Do 08.00 tot 17.00 uur Vrijdag 08.00 tot 16.00 uur Gehele dag telefonisch bereikbaar Tussen 13:30 en 14:00 alleen spoed

0575 491317

Patiënt

worden

U bent van harte welkom in onze praktijk. Wilt u een afspraak maken voor het eerste bezoek? Schrijft u zich dan in.

Mondzorgkundige

De mondzorgkundige richt zich op preventie en mondverzorging om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden. Patiënten kunnen bij de mondzorgkundige terecht als ze hulp nodig hebben bij het voorkomen van tandbederf (cariës of gaatjes) en tandvleesaandoeningen. De mondzorgkundige kan dan advies geven over te nemen mondhygiënemaatregelen. Een mondzorgkundige is een mondhygiënist nieuwe stijl, met aanvullende opleiding op het gebied van cariologie (behandeling van cariës of gaatjes) en is bevoegd zelfstandig controles uit te voeren. Beoordeelt de tandheelkundige conditie van de patiënt  door onderzoek van tandvlees op symptomen van mondziekten. Geeft voorlichting en adviseert patiënten over mondverzorging, mondhygiëne en voeding. Voert preventieve tandheelkundige procedures uit, waaronder bijv. fluorbehandelingen en sealen (putjes en groeven in de kauwvlakken van de kiezen worden afgedekt met een dun laagje kunsthars of fluoride- houdend cement. Zo'n afdeklaagje heet een sealant.) Reinigt het gebit en het tandvlees, bijvoorbeeld door aanslag en vlekken van tanden te verwijderen en tandplaque te verwijderen. Maakt en ontwikkelt tandheelkundige röntgenfoto's. Behandelt primaire cariës (kleine gaatjes).

DPSI Score

Om snel te kunnen zien of bij een patiënt parodontale problemen gaan ontstaan is er een index ontworpen: De DPSI score . Deze score geeft globaal de parodontale situatie in uw mond aan. Het gebit wordt verdeeld in zes gebieden, elk gebied kan een cijfer krijgen variërend van 0-4. DPSI is een afkorting voor Dutch Periodontal Screening Index. 0 Het tandvlees is gezond 1 Het tandvlees is ontstoken, u heeft    gingivitis 2 Naast gingivitis heeft u ook tandsteen 3- Afbraak van de steunweefsels, u   heeft parodontitis (pocket >4 en <6) 3+ Parodontitis in combinatie met   teruggetrokken tandvlees 4 Een verdere verslechtering van    situatie 3 (pocket 6 of groter)
Inschrijven > Inschrijven >